Entreprenadmaskiner

Välkommen till VIBEBOR Maskin AB!

Vi har även stort utbud av reservdelar, filter och smörjoljor till entreprenadmaskiner
se Reservdelar.

Case entreprenadmaskiner

Entreprenadmaskiner tar vi hand om på bästa sätt. Vi ger dig professionell hjälp med service, reparationer och reservdelar till alla maskiner.

Vi är återförsäljare av nya CASE entreprenadmaskiner och erbjuder även försäljning av begagnade entreprenadmaskiner av de flesta andra fabrikat.

Köp av entreprenadmaskiner är ofta en stor investering som kräver att det finns helhetslösningar med service och reparationer. Vi har servicebuss som snabbt finns tillhands om en entreprenadmaskin behöver servas eller repareras ute på fältet. Våra reparatörer har lång erfarenhet av alla slags entreprenadmaskiner. Du kan därför alltid vara säker på att vi servar och reparerar entreprenadmaskiner på ett professionellt sätt.

Helhetslösning med reservdelar, service, reprationer och tillbehör är idag viktigt att kunna få från en partner. Vi ger dig den service som du behöver och lyssnar till dina krav. Vi vet genom vår långa erfarenhet av maskiner hur viktigt det är att en entreprenadmaskin inte står stilla. Tiden är dyrbar. Driftstopp måste alltid elimineras. Därför har vi ett gäng duktiga professionella reparatörer som vi snabbt kan ta sig till din arbetsplats och utföra reprationer.

I en allt mer konkurrensutsatt och krävande bransch är vi en samarbetspartner som du kan lita på. Vi levererar snabbt reservdelar till dina entreprenadmaskiner.

Om entreprenadmaskiner

Entreprenadmaskiner är en benämning för alla sorters redskapsbärande maskiner.

Ursprunget till entreprenadmaskiner är att redskapsbärande maskiner ofta ägs av små och medelstora företag som utför entreprenadarbeten. Företag med maskiner anlitas till att genomföra olika former av markarbeten: dikning, schaktning, snöröjning, skogsarbeten mm. Entreprenad är ett avtal om att utföra ett arbete därför kallas redskapsbärande maskiner för entreprenadmaskiner.

Historia om entreprenadmaskiner

Entreprenadmaskiner började utvecklas i slutet av 1800-talet. Case var en av de första som tillverkade entreprenadmaskiner. Under början av 1900-talet utvecklades Case till en av världens största och pålitligaste tillverkare av entreprenadmaskiner. Från att ha varit en liten tillverkare av jordbruksmaskiner är Case idag världsledande och finns representerade världen över. De senaste årens miljömedvetande och priserna på drivmedel bidragit till att nya entreprenadmaskiner från Case leveras med turbodrivna dieselmotorer som är energisnåla och högpresterande. De nya dieselmotorerna är skonsamma mot miljön. Ny teknologi innebär mindre skadliga utsläpp som tidigare bildades vid förbränning av dieselolja. De nya maskinerna också mer lättkörda då de har högre verkningsgrad och svarar direkt vid förändring av varvtal.

Utmärkande för entreprenadmaskinerna är att de är mångsidiga. Ett enkelt byte av redskap och entreprenadmaskinen kan utföra ett annat slags arbete. Mångsidigheten gör maskinerna flexibla och har därför blivit helt dominerande. Det finns maskiner från ett tons vikt till maskiner som väger över etthundra ton. Det kräver både en bra konstruktion och tillförlitig service med jämna mellanrum för att kunna användas till tuffa jobb utan driftsavbrott.

Små entreprenadmaskiner behöver lika stor omsorg som större entreprenadmaskiner.

Det finns idag många tillverkare av entreprenadmaskiner. Några av de mer kända och tillförlitiga tillverkarna av entreprenadmaskiner är CASE, Hitachi, Komatsu, Kobelco, CAT, Daewoo och Samsung/Volvo.

Grävmaskiner | Hjullastare | Minigrävare | Teleskoplastare |Traktorgrävare