Nya och begagnade Case grävmaskiner

Vi har både nya och begagnade Case grävmaskiner till försäljning. Vi utför även service, reparationer och har reservdelar till de flesta grävmaskiner på marknaden.

Behöver du serva eller reparera din grävmaskin kan du göra det hos oss, vi har reservdelar och redskap till alla grävmaskiner.

Grävmaskiner till salu

 

grävmaskiner


Grävmaskiner med många användningsområden

Grävmaskiner är en av de vanligaste förekommande anläggningsmaskiner. Den har stort användningsområde. Vanliga användningsområden för grävmaskin är planering och anläggning av tomter, vägar, nedgrävning av rör och kablar samt dikning och rivningsarbeten. Det stora utbudet av tillbehör till grävmaskiner gör att den även kan användas som skördare vintertid. Många grävmaskiner står stilla vintertid på grund av tjälen men med eftermonterade skördaraggregat kan grävmaskiner utnyttjas även då. Fördelen är att investeringskostnaden blir lägre för en grävmaskin än för köp av skördare samt att en grävmaskinen kan utnyttjas maximalt. Nackdelen med grävmaskiner är dock att den har något sämre framkomlighet i svårforcerad terräng.


De vanligaste grävmaskinerna  väger mellan strax under ett ton och upp till ca 50 ton. Det finns tyngre grävmaskiner men de är mer ovanliga och används oftast i tex dagbrott.

Grävmaskiner med band eller hjul

Det finns två kategorier grävmaskiner. Grävmaskiner på band, bandgrävmaskiner, som oftast är utrustade med stålband och grävmaskiner med gummihjul, hjulgrävare för att vara mer mobila. Grävmaskin med hjul kan, inom kortare avstånd, förflyttas mellan olika grävningsarbeten utan att behöva transporteras på lastbil. Grävmaskiner med larvfötter, även kallad bandgrävare, har bättre framkomlighet och är stabilare än grävare på hjul, hjulgrävare.

Grävmaskinens vitalaste del är grävaggregatet som är uppbyggd av två fasta länkar (även tre är vanligt), bom och skaft. Fram till och med 1960-talet användes vajrar och vinsch för att manövrera grävaggregatet men idag är de hydrauliska.  Vissa speciella grävmaskiner för exempelvis arbete i dagbrott använder sig av vajrar och vinchar.


En grävmaskin används även på skrotupplag. Den används bla till att sortera skrot. En grävmaskin kan utrustas med gripklo eller med elektromagnet för att lyfta skrotet.

 

  Hjullastare | Minigrävare | Teleskoplastare | Traktorgrävare